+36306130379 info@farmingdrone.hu

Környezetünkért!

Pár szót a drónokról…

A fenntartható gazdálkodás előtérbe helyezése rendkívül fontos a modern világban. Az Európai Únió által létrehozott Green Deal (zöld megállapodás) mely szerint csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását 55%-al 2030-ra, életre hív számos technológiai fejlesztést amiben a drónok nagy szerepet kapnak. A fenntartható gazdaságok kialakítása elengedhetetlen és ebben szeretnénk segíteni minden érdeklődőnek.

A drónos permetezés lehetővé teszi, hogy kisebb lémennyiséggel célzottan permetezzünk. Ez főleg környezetvédelmi szempontból fontos de az anyagi vonzata sem elhanyagolható. Szántóföldi kultúrák védelme esetén a talaj és kultúra kezelése nem jár taposással , így a gazda jelentős kölséget spórolhat meg. Kapás növények védelme, gyomirtása illetve deszikkálása esetén rendkívül fontos a precíz munkavégzés amelyre a drónok kiválóan alkalmazhatóak. Desszikkálás esetén a légi úton történő permetezés kulcs fontosságú lehet a betakaritási veszteségek csökkentéséhez.

A precíziós munkavégzés lehetővé teszi (a kultúra előzetes felmérése esetén) rovarok illetve különböző kórokozók lokális kezelését azaz van lehetőség folt kezelésre amellyel víz, vegyszer és idő spórolható meg.