+36306130379 info@farmingdrone.hu

DJI Mavic 3M

Hosszú akkumulátor élettartamának köszönhetően akár 200 hektár egységes felvételezésére alkalmas. Beépített RTK moduljának köszönhetően centiméter pontossággal képes adatokat rögzíteni. NDVI és NDRE index készítésére is alkalmas.

NDVI index:

Az NDVI rövidítés az angol Normalized Difference Vegetation index szavakból származik, amit magyarul leginkább csak Normalizált Vegetációs Indexként emlegetnek. Az egyik leggyakrabban használt index a precíziós mezőgazdaságban, amelynek értéke a termőföldön lévő növényzet által visszavert és a fotoszintézis során elnyelt vörös (RED) és közeli infravörös (NIR) fény arányára vezethető vissza. Amennyiben a vizsgált területet egészséges növényzet borítja a visszavert piros fény lecsökken a közeli infravöröshöz képest, míg az elszáradt növények esetében a két fény közel azonos arányban verődik vissza.

NDRE index:

Növényvédelmi megfigyelésekre a szélső vörös spektrum a leginkább alkalmas, ugyanis ezen a hullámhosszon mérhetők leginkább a levelekben található klorofillösszetételben végbemenő változások. Ennek alapja, hogy a vörös szél sávban a növényzet reflektanciája ugrásszerűen nő. Az NDRE leginkább a különböző kórokozók, kártevők által okozott károk feltérképezésére alkalmas, valamint fontosabb járványok időszakában megfigyelésre, megelőzésre használható.

A DJI Mavic 3M – Multispectral újonnan frissített képalkotó rendszerrel érkezik. Egy 20 MP-es RGB kamerával és 4 db 5 MP-es multispektrál kamerával (Green, Red, Red Edge és Near-Infrared). Ez a rendszer lehetővé teszi a magas pontosságú légi topográfiát, a termésnövekedés nyomon követését és a természeti erőforrások tanulmányozását.